Näthat

Idag är temat för uppdrag granskning hat mot kvinnor. Tyvärr känner jag igen för mycket.

Här på bloggen har det varit ganska lugnt, med undantag från det här och mitt svar.

Däremot har jag funnits på bbs:er och nätet sedan tidigt 90-tal, så genom åren har jag fått se en del. Och som någon med ganska djupa tekniska kunskaper om hur nätet är uppbyggt tillsammans med rätt bra googlingsförmåga har jag grävt en del i vilka det är som gillar att ösa könsord över mig.

Det är rätt få personer. Ofta kommer samma person in under olika identiteter och ibland med olika nivåer av vansinne i det han skriver. Och samma personer kommer igen och igen. En kille har följt mig med ”anonyma” kommentarer i 17 år. 17 år är rätt creepy.

Jag är inte känd, men jag tror att mönstret gäller oftare än man kan tro. Jag tror att gruppen som skriver breven är rätt liten. Jag tror att det oftast handlar om enstaka personer som får hangups på vissa kvinnor. Och jag tror att problemet skulle bli mycket, mycket mindre om polisen la energi på problemet i några år.

Annonser

3 reaktioner på ”Näthat

  1. Hoppas, och tror, att du har rätt. Det måste vara en liten grupp män(niskor) som har könsordstouretts. I debatten kallas det näthat, men jag skulle säga att det mer handlar om en klick människor med låg självkänsla och förkärlek till runda ord. De har få argument men vill ändå tillhöra någon slags antifeministgäng. Troligen har ganska få av dem fått närhet och skön sex sista tiden. Gissar att många är bögar som inte kommit ut. Det är min högst ovetenskapliga teori.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s