Dagens Håkan Lindström

”Dessutom har jag de senaste åren  märkt att det blir mer och mer förväntningar på att man skall kunna få hjälp att få barn oavsett hur mycket andra sjukdomar man har. Därför söker sig par som annars skulle ha accepterat att man är för sjuk för att skaffa barn till oss”

Från Sveriges Radio. Eftersom jag lusläst hans vårdprogram kan jag säga att de här människorna som borde acceptera att de är ”för sjuka för att skaffa barn” är personer som är fullt kapabla att både bli gravida med lite hjälp och ta hand om sina barn och som inte skulle ifrågasättas vare sig på privatkliniker eller i andra landsting.

Annonser

2 reaktioner på ”Dagens Håkan Lindström

  1. förevigt barnlös i norrland?

    ”som annars skulle ha accepterat att de är för sjuka?” Fast med dagens tekniker kan ju faktiskt de flesta barnlösa få hjälp. Jag får känslan att Håkan faktiskt inte har hängt med i utvecklingen. Att han kanske inte har förstått att fler faktiskt kan få hjälp nu. Att han är kvar där sjukvården var för 15-20 år sedan.. och det kanske inte är så konstigt om man inte lyckas hänga med i dagens enorma informationsflöde.

    Det som är skrämmande är att det faktiskt är han som bedömer om vi ska få hjälp eller inte. Han dömde ut våra chanser att få biologiska barn. När vi sedan har gjort IVF ute i Europa så har den behandlande läkaren där bedömt våra chanser att få barn som mycket goda! (ca 45 % chans till graviditet ifall vi satte in ett embryo och 60% chans ifall vi satt in två).

    Det känns inte som att Håkan är den där eldsjälen som brinner för att hjälpa oss barnlösa. Det här leder tyvärr till att norra Sverige halkar efter i vården av barnlösa. Vi erbjuds redan den sämsta vården i Sverige och vi tvingas åka utomlands för att kunna få hjälp.

    Varför inte istället satsa på att erbjuda den bästa vården här? Ligga i framkant så att folk från hela Europa vill åka hit för att få vård. Det skulle kunna skapa arbetstillfällen och positiv anda. Men nej det går inte, vi måste ACCEPTERA att vi är för SJUKA för att skaffa barn, för det har HÅKAN bestämt. Och han VET precis vilka som kan få barn för det har han gjort ekonomiska kalkyler på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s