Norrlandslandstingen får mig att tappa hakan igen

Som jag skrivit om tidigare har Norrlandslandstingens åldersgräns på 37 år konstaterats strida mot vetenskap och beprövad erfarenhet i en dom från kammarrätten i Sundsvall. Åldersgränsen på 37 år är alltså redan fälld.

Januari 2013 förväntas en lagändring av diskrimineringslagen träda i kraft. Det är en ändring som bland annat förbjuder diskriminering på grund av ålder i sjukvården.

Så, om 4 månader blir det olagligt att diskriminera på grund av ålder i sjukvården. Den nuvarande åldersgränsen är av domstol konstaterad i strid med vetenskap och beprövad erfarenhet. Den rimliga åtgärden är uppenbar.

Vad gör Norrlandstingens regionsförbund? De planerar att förnya beslutet om att det är 37 år som ska gälla på sammanträdet den 26:e september. Det är 4 månader innan det rimligen kommer kunna gå att få landstingen stämda och fällda enligt diskrimineringslagen. De kommer med andra ord inte hinna justera beslutet och klubba det i alla landstingsfullmäktige innan det är så olagligt att landstingen kan bli skadeståndsskyldiga. När jag mailade och frågade verkade de inte ha förstått frågan.

Det här är inkompetens på sällan skådad nivå.

Annonser

En reaktion på ”Norrlandslandstingen får mig att tappa hakan igen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s