Sveriges kvinnolobby

Läs och häpna: http://www.nejtillsurrogat.se/2011/12/barn-ar-ingen-rattighet/

Redigering: Det är alltså att jag pratar om att IVF bör finnas i landstingsvården som hon klistrar ihop med surrogatmödraskap och försöker slakta Barnlängtan för. ”Barn är ingen rättighet + surrogatmödraskap är fel -> IVF är inte sjukvård” verkar vara Claras logik.

Annons

En reaktion på ”Sveriges kvinnolobby

  1. Magnus

    Förstår inte Claras argument. Hon förutsätter att kvinnor förhandlar bort rätten att bestämma över sina kroppar. Detta görs oftast även genom att hänvisa till Indien och Ukraina efter Ekis-Ekmans felaktiga marxistiska propaganda.Vad som händer i Indien och Ukraina måste särskiljas från diskussionen om att reglera surrogatmödraskap i Sverige. En reglering i Sverige handlar inte om att förhandla bort en kvinnas rättigheter över sin kropp utan om att stärka hennes och barnets ställning när hon väljer att hjälpa ett barnlöst par. På samma sätt som vid adoption och organdonation bör en utredning ske för att säkerställa att alla parter än införstådda med överenskommelsen. En reglering möjliggör även en möjlighet att omfattas av Svensk sjukvård för att säkerställa att kvinnan mår bra under graviditeten samt vid och efter födsel. Problemet med dagens situation är att detta måste ske utanför systemet med påföljande risker. Andra områden som skulle säkerställa barnets rättigheter är att barnet, precis som vid adoption, får rättigheten och att söka sitt biologiska ursprung om hen så önskar. På så sätt underlättas även denna fråga.

    Med hennes logik bör även organdonation förbjudas enligt lag eftersom det är omöjligt att säkerställa att inga pengar är inblandade i överenskommelsen. Även risken som organdonatorn utsätter sig för bör vara en anledning till att förbjuda organdonation enligt motståndarna till en reglerings logik.

    Naturligtvis bör organdonatorer höjs till skyarna för sitt sitt fantastiska engagemang och självuppoffrande beteende. Varför gäller inte detsamma dessa fantastiska kvinnor som av fri vilja vill hjälpa barnlösa?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s