Nu bränns det.

På tisdag röstar Socialutskottet om en rad frågor som rör assisterad befruktning. En av frågorna är nationella riktlinjer vid vård för ofrivillig barnlöshet. En annan är insemination för ensamstående.

Att riksdagen äntligen kommer tvinga fram en förändring frö ensamstående har nog få personer missat. Det som är betydligt mindre känt är att det är väldigt troligt att det händer kring nationella riktlinjer också.

S+V+MP reserverade sig till förmån för nationella riktlinjer förra året, efter en hel del uppvaktande av ledamöter från alla partierna (minus ett, för jag klarar inte av att prata med SD). I år har ledamöter från SD också motionerat om nationella riktlinjer. Om SD stödjer ”sin” motion och S+V+MP röstar som förra året går de nationella riktlinjerna igenom.

Så chansen är att det inte bara är insemination för ensamstående som blir verklighet nu i vår, utan även kraftigt utökad landstingsvård.

Annonser

3 reaktioner på ”Nu bränns det.

  1. Ofrivilligt barnlös i norrland

    Men toppen! Jag hoppas att de tänker på att även lägga in möjligheten till IVF PGD (för dem som behöver det för att kunna få friska barn) i de nationella riktlinjerna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s