Ursäkta att jag börjar bli tjatig…

Men Håkan Lindström har gjort det igen:

”Vi misstänker därför, att reglerna för barnlöshetsbehandling i allmänhet och för homosexuella i synnerhet varierar därför att många landsting inte genomfört systematiska prioriteringsprocesser. I så fall skulle reglerna troligen ligga närmare Norrlandstingens.”

http://www.dagensmedicin.se/debatt/inte-diskriminiering-att-prioritera-dem-som-ar-infertila-pa-grund-av-sjukdom/

Annonser

2 reaktioner på ”Ursäkta att jag börjar bli tjatig…

 1. Hej Johanna
  I mtt sökande efter Håkan lindström halkade jag in på din blogg
  Jag är gynekolog i Katrineholm och fightas med klinikledningen som anammat HL s evangelium och härmar honom i stort och smått.
  Nu har jag stött på en artikel i ”Läkemedelsvärlden” som berättar om ett par i HL s fögderi som fick IVF i Finland och skickade räkningen till FK i VNorrland. Där nekade dom betala, men paret fick rätt vid överklagande i Kammarrätten och HL s börs blev länsat på ett antal tusen kr.
  Jag skall skriva i lokaltidningen om detta, så flera par kan följa efter här.
  Jag kan maila artikeln till dig om du inte läst den – ge mig i så fall en mail adr.

  1. Johanna

   Tack för din kommentar! Utmärkt med artikeln du skriver i lokaltidningen om att par har möjlighet till vård via FK om landstinget nekar behandlingen på oskäliga grunder. Jag känner till domen sedan tidigare (https://inteutanminasikt.wordpress.com/2010/10/02/finska-regler/) men skulle gärna läsa artikeln, så jag mailar dig!

   Jag är tyvärr medveten om att Sörmland och Östergötland är inne på lite samma spår. 😦 Om klinikledningen går på Håkan Lindströms linje och tror att det är vetenskapligt belagt föreslår jag att du hör av dig till Svenska sällskapet för reproduktionsmedicin http://www.ssrm.se De kan förhoppningsvis hjälpa dig med bra motargument.

   Något är på väg att hända med regelverken. SKL kommer ta fram en kunskapsöversyn under våren och riksdagen har gett en markering om att man kan komma att agera mot landstingen ifall läget inte förbättras. Så förhoppningsvis står vi i en annan situation om något/några år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s