Kära RFSU: Fakta är inte omodernt

Jag läser med stor förvirring den här artikeln från RFSU och RFSL, där de begär att Västernorrland ska behålla det nuvarande antalet IVF-försök. Hur fick de för sig att påstå att Västernorrland ger tre IVF?

Källan är i varje fall inte RFSUs Sverigebarometer eller Barnlängtans landstingsrapport. De kan inte ha lyssnat på Sveriges kommuner och landsting eller Vänsterpartiets landstingsgrupp. Det är inte heller landstingets egen information. Däremot stämmer resonemangen om de blandat ihop Västmanland med Västernorrland. Någon annan förklaring kommer jag inte på.

Det här är inte första gången RFSU får fakta om bakfoten. I samband med att RFSU släppte Sverigebarometern fick de t.ex. ut ett TT-meddelande om att 44-åriga kvinnor i Värmland får göra landstings-IVF. (Inget landsting tillåter kvinnor som fyllt 40 och ingen privatklinik tillåter kvinnor över 43…)

Uppdatering: RFSU insåg att de hade gjort ett misstag och därför skickade de in en begäran om rättning. Jag har pratat med ordförande Kristina Ljungros och jag tror på att det kommer funka bättre framöver.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s