Politikerträffar

I måndags träffade jag Barbro Westerholm tillsammans med Lina Ullerstam. Det gick bra och Barbro är ju vår allierade i allt. Hon kommer driva att man bör genomföra en statlig utredning om alla former av behandling av ofrivillig barnlöshet, där IVF, äggdonation, inseminsation för ensamstående och surrogatmödraskap bör tas upp. Vi får verkligen hoppas att en sådan utredning kommer!

Idag fick jag också ett mail från Marie Ljungberg Schött, som sitter i hälso- och sjukvårdsnämnden och är ordförande för programberedningen för barn, unga och kvinnosjukvård i Stockholms läns landsting och hon vill gärna träffas. Givet att Moderaterna nästan har egen majoritet är hon en nyckelspelare när det kommer till att få förändring för fertilitetsvården i Stockholm.

Annonser

5 reaktioner på ”Politikerträffar

  1. fertilitychallenged

    Bra jobbat och tack för att ”vi”är med. Men något som stör mig är just epitetet ”insemination för ensamstående”. Politikerna säger det, media säger det, och en del av dem som jobbar för oss säger det. Men det är asviktigt att den dag vi får få behandling i Sverige ska det inte reduceras till en fråga om insemination – som reellt kan skapa en situation där vi inte får del av landstingsfinansierad vård – utan en fråga om relevant vård. Alltså fertilitetsvård för singlar. Inseminationer lär ju inte hjälpa mig så mycket… Och ska jag få rätt att genomföra men betala privat så blir det billigare att lämna landet och ingenting vunnet. Faktiskt är det flera partier som pratar om finansieringen i samma andetag som man pratar om att evt tillåta. Och det är tråkigt. Men jag tror inte man tänker på de fertilitetsutmanade singlarna utan mer en fråga om att ”inte ha någon partner”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s