Buy puregon online

Att köpa läkemedel online är väldigt enkelt, vilket även gäller för IVF-läkemedel. För några tusenlappar får man nästan samma chans att bli gravid som för en IVF-behandling för 22-32 000 kronor.

Problemet med det är att det är livsfarligt. Det ger en väldigt hög risk att få OHSS, överstimulering, som är ett tillstånd där hormonbalansen rubbas så kraftigt att man kan få vätska i buken, lungor och rent av hjärtat. I värsta fall blir det dödligt. Eftersom man inte tar ut äggen och väljer ett eller två embryon som återplaceras kan det dessutom bli väldigt många foster. Ju fler foster desto större risk för livsfarlig OHSS eller att det går fel  på andra sätt.

Jag tror att farlig OHSS ibland är resultatet av att desperata patienter ökat en dos de fått utskriven för att öka chansen. Jag tror också att nästan alla fall av 4 eller fler foster är resultatet av ägglossningsstimuleringar som görs på egen hand eller där patienten ökar dosen och sedan inte lyder läkaren som sagt att de behöver använda skydd.

Om vården fullt ut skulle inkluderas i den allmänna vården skulle inte samma typ av incitament finnas för att självmedicinera och att göra farliga saker. Därför tror jag att det är en tidsfråga innan vårdbegränsningarna orsakar ett dödsfall i Sverige – om det inte redan har skett.

Annonser

2 reaktioner på ”Buy puregon online

  1. Pingback: LadyJ112 » IVF

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s